Nieuwbouw villa in Brugse poldergebied

Op de site bevindt zich momenteel een vervallen, zonevreemde woning die het grootste deel van het perceel bezet. De uitdaging bestaat erin om een nieuwe woning op te richten met een zo minimaal mogelijke impact op het terrein maar tegelijk maximaal profiteert van het uitzicht en het omliggende landschap. De bestaande bebouwing is tot tegen de perceelsgrens gebouwd. Daarom maakte Évariste de keuze om de woning 15m verder op het terrein in te planten en de straat meer ademruimte te geven. Door de diepere inplanting kan een 2e volwaardige verdieping worden gerealiseerd dat maximaal kan profiteren van de vele uitzichten die het omliggende landschap te bieden heeft. Het was dan ook een logische stap om alle leefruimtes op de bovenste verdieping onder te brengen. Als gevelmateriaal werd voor een duurzame gevelbekleding in gebrand hout gekozen.

Evariste-Architectuur-Nieuwbouw-Villa-Brugge-Woning-LV-01.jpg
Evariste-Architectuur-Nieuwbouw-Villa-Brugge-Woning-LV-02.png
Evariste-Architectuur-Nieuwbouw-Villa-Brugge-Woning-LV-03.png
Evariste-Architectuur-Nieuwbouw-Villa-Brugge-Woning-LV-06.png
Evariste-Architectuur-Nieuwbouw-Villa-Brugge-Woning-LV-07.png