top of page

Évariste

De fundamenten van architectenbureau Évariste uit Brugge gaan terug tot aan het begin van de 19e eeuw. Het bureau dankt zijn naam aan Évariste Carpentier, een Belgische kunstschilder die medeverantwoordelijk was voor de introductie van het luminisme in België. Kenmerkend voor deze schilderstroom is de unieke combinatie van wetenschap en kunst. De schilderijen uit het tijdperk van het luminisme weerspiegelen een mathematische benadering van de picturale techniek waar tekening en vorm even belangrijk zijn als licht en kleur.

Uitgebreide dienstverlening

Naast het totaalpakket architectuur biedt Évariste u ook professioneel advies vóór de aankoop van een woning of een bouwgrond. Voor de volgende diensten kunt u een beroep doen op de service van dit Brugse architectenbureau:

Aankoopbegeleiding

Het bureau assisteert reeds bij de aankoop van een onroerend goed. Évariste inspecteert het pand of bouwgrond, schat het op zijn juiste waarde en adviseert de kandidaat-kopers wat de mogelijkheden en eventuele beperkingen zijn zodat onaangename verrassingen maximaal vermeden worden.

Nieuwbouw en renovatie 

Droomt u van een eigen woning in een tijdloos concept die beschikt over alle moderne comfort waarbij er ook geluisterd wordt naar uw ideeën? Évariste geeft gehoor aan al uw persoonlijke wensen en ondersteunt u met gepast advies op maat. Évariste tekent toekomstgerichte plannen uit ten gunste van energiezuinig en duurzaam wonen.Wenst u uw woning te voorzien van extra comfort of wilt u uw thuis simpelweg in een nieuw jasje steken? Évariste ontwerpt een vakkundig plan voor de verbouwing van uw woonst. Ook voor advies over renovatiepremies staan wij klaar voor u.

Visualisaties

Licht en ruimte, dat is kortweg het DNA van architectenbureau Évariste. Het draagt bij tot een strakke en tijdloze vormgeving van uw woning die tot stand komt onder deskundige begeleiding van het bureau. Évariste geeft u met moderne technieken de mogelijkheid om net dat interieur te creëren waarin u zich perfect thuis zal voelen. Aan de hand van moodboards kiest u die materialen en kleuren die perfect aan uw smaak beantwoorden. Via 3D-modellen komen uw ideeën tot leven. Zo kunt u nagaan of uw keuze precies de sfeer schept die u zoekt. Het bureau bezorgd eveneens visualisaties aan projectontwikkelaars en vastgoedkantoren.

Totaalproject

Bij architectenbureau Évariste krijgt u voor elk bouwproject een totaalservice van professionals. Dankzij een nauwe betrokkenheid en een open communicatie van bij de start is het bureau in staat om een onberispelijk resultaat af te leveren aan elke bouwheer. Uitgevoerd met kwalitatieve materialen voor een modern comfort en eigentijdse esthetiek.

Scan to BIM Werkwijze

Évariste maakt altijd gebruik van een scan to BIM methode. De bestaande situatie wordt vastgelegd met een 3D laserscan en onmiddelijk verwerkt in een Building Information Model (BIM) voor bestaande en nieuwe toestand.

Voordelen:

  • Veel sneller en nauwkeuriger dan een manuele opmeting.

  • Verbetering van communicatie tussen alle bouwpartners door het werken met één centraal 3D-model.

  • Tijdwinst door een kortere doorlooptijd en efficiëntere werkwijze en lagere foutmarge.

  • Lager kosten ten op zichte van de traditionele aanpak.

  • Visualisaties met realistische materialen en belichting kunnen op elk moment van het proces gemaakt worden.

Erelonen

Het ereloon dat u betaalt voor uw bouwproject wordt bepaald door meerdere factoren. Onder meer de complexiteit, de duur, de grootte en de graad van de dienstverlening spelen hierin een belangrijke rol. Évariste hanteert altijd volledig transparante tarieven. De begroting gebeurt op basis van een uurloon, een procentueel of een forfaitair tarief.

bottom of page